I made this widget at MyFlashFetish.com.

b'gAndIng bAhU

Tuesday, February 10, 2009

astghfirullah..nauzubillah...ini cerita benar dri seorang ahli bomba.....(Wallahu a'lam)

satu hari beliau dan rakan-rakan telah menerima satu panggilan palsu berkenaan satu kemalangan yang telah berlaku di lebuhraya utara selatan. oleh kerana untuk mengesahkannya maka beliau dan rakan2 telah ketempat yang dikatakan oleh pemanggil.
tiada apa yang terjadi disana.

dalam perjalanan pulang, waktu itu pukul satu pagi, hujan turun renyai-renyai. di satu persimpangan susur keluar lebuhraya, mereka ternampak sebuah mpv mewah yang terbalik dan remuk sekali kerana melanggar divider yang tajam.

mereka segera turun dan melihat kemalangan itu dengan niat ingin menolong kiranya ada yang terselamat. tapi apa yang mereka saksikan sungguh dahsyat dan menyayat hati.
sesuatu yang tidak tergambarkan dahsyatnya. mereka jadi terkedu, tergamam, tiada sepatah perkataan pun yang dapat menggambarkan betapa dahsyatnya kejadian itu, semoga Allah melindungi kita semua dari kejadian yang seumpama ini.

pemandu mpv mewah itu telahpun mati terkulai dikerusi pemandu kerana kecederaan parah dikepala. mpv tersebut begitu remuk sehingga bumbungnya menghimpit kesemua pemandu dan penumpang di dalamnya.

di bahagian belakang mpv mewah tersebut terdapat tiga susuk tubuh manusia. seorang wanita dalam empat puluhan dan dua lelaki dalam dua puluhan. tidak terdapat seurat benang pun pada tubuh mereka. bogel-sebogelnya. wanita dan salah seorang lelaki itu dalam keadaan berpelukan kepala mereka pecah, darah menyembur di merata tempat, tulang rusuk mereka hancur dan tikam menikam antara satu sama lain. dahsyat sekali. tulang punggung wanita itu pula hancur.

lebih dahsyat lagi dengan jelasnya mereka lihat zakar lelaki itu masih didalam kemaluan wanita itu. langsung mereka tidak dapat dipisahkan. lelaki yang seorang lagi sedang dalam nazak dengan kecederaan parah di kepala. dan sayup-sayup kedengan suaranya memanggil.. mummy....mummy....mummy......tangan pemuda yang melekat pada perempuan itu masih memegang zakar lelaki yang nazak itu.

ahli bomba itu terjelepuk. tidak pernah dalam hidupnya terbayang akan boleh terjumpa keadaan seperti ini. dengan semangat dari kawan-kawan, beliau segera bangun dan mengambil gergaji besi untuk memotong kenderaan yang remuk itu. mereka mesti melakukanya secepat mungkin, sebelum kejadian yang memalukan itu dilihat oleh orang ramai.

dalam kegelapan malam itu mereka mertungkus lumus membuat apa yang patut. dalam kesibukan bekerja tiba tiba bulu roma ahli bomba itu meremang naik, badan nya menjadi seram sejuk dan dada berdebar kencang. sambil bekerja, dengan jelas dari sudut mata beliau kelibat satu makhluk hitam yang sungguh besar memegang pedang, dengan muka yang sungguh bengis dan berang, nafasnya mendengus radang, mundar mandir dan mengelilingi kawasan kemalangan dengan gaya orang yang tersangat marah. dalam hati ahli bomba itu berkata " Ya Allah, besarnya kekuasaan mu, mungkin inilah dia malaikal maut yang dikatakan itu,"

mereka mengeluarkan mayat-mayat tersebut satu persatu kecuali mayat wanita dan lelaki yang tidak dapat dipisahkan itu. pada leher wanita tersebut terkalung tasbih yang memanchar apabila terkena cahaya. ahli bomba itu melihat dengan jelas terdapat ukiran salib pada setiap butiran tasbih tersebut akibat pancaran cahaya bulan. Astaghfirullah hal azim!!, masyaAllah!! apakah yang telah terjadi???

Selepas memeriksa dukumen pengenalan diri mayat2 tersebut, jelaslah bahawa wanita itu adalah ibu kepada kedua lelaki tersebut. agama yang tertera dalamnya ialah islam dan nama-nama mereka didahului dengan mohd dan nur.........

beginilah akibatnya orang yang telah melampaui batas melepasi garisan yang telah di tetapkan oleh Allah. balasan Allah terlalu pantas sehingga kita tidak sedar ianya datang. Begitu juga orang yang menyebarkan dosa dan maksiat insan lain.

apa yang akan terjadi jika orang lain terpengaruh dengan apa yang dilihat? mereka akan melakukan kemungkaran hasil pengaruh kita. selagi mereka melakukanya selagi itu kita mendapat bahagian dari kemungkarannya itu. apakah akan terjadi jika mereka melahirkan anak luar nikah? itulah tanggungan kita hinggalah keakhir hayat mereka dan cucu cicit mereka.

akan datang apabila kita telah berumur, janganlah kita tanya mengapa musibah terjadi kepada kita, mengapa anaku cacat? mengapa aku, anaku cucuku kena kanser? mengapa berlaku kemalangan yang dahsyat hingga mencacatkan aku, anaku dan ahli keluarga ku?
mengapa aku di tipu?, mengapa aku, anaku, ahli keluargaku dirompak, dirogol, dicederakan, mengapa ahli keluargaku melakukan jenayah, dipenjara dan dihukum?

sesungguhnya Allah itu maha adil. Dia akan membalas setiap apa yang kita lakukan secara sedar atau tidak. Bertaubat dan kembalilah kejalan yang diredai. Membuat dosa adalah fitrah manusia.Allah akan mengampunkan dosa kita kepadaNya walaupun sebesar mana sekalipun. Tetapi berbangga dengan dosa yang kita lakukan dan mempengaruhi manusia lain untuk sama membuat dosa adalah seburuk-buruk dosa dan hutang dosa ini bertambah selagi manusia yang kita pengaruhi itu membuatnya akibat kita.

renungkanlah........
P/S=sume gmbq ialah gmbq hiasan

6 comments:

 1. astaqfirullahalazim...betapa besarnya kuasa Allah, Allah trus bayar cash kt dunia ni

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. hai ustazah.......  RAMAI MANUSIA YANG
  HIDUP DI DLM DUNIA INI
  DENGAN BERBAGAI CARA DAN
  GAYA YANG TERSENDIRI
  ADA YANG INGIN BERTUHAN
  ADA YANG TAK MEMERLUKANNYA
  NAMUN KITA SEBENARNYA
  ALLAH YANG PUNYA....
  BERTUHANKAN ALLAH
  YANG SEBENAR-BENARNYA
  KITA INI MANUSIA
  TAK LEPAS DARI KESILAPAN
  DAN KESALAHAN
  TETAPI HENDAKLAH SENTIASA
  KEMBALI KEPADANYA..
  TUHAN ITU PENGASIH
  TUHAN ITU PENYAYANG
  DIA MAHA MENGAMPUNI
  SEGALA DOSA!!!
  BERMOHONLAH AMPUN DARI
  SEGALA DOSA-DOSA YANG
  PERNAH KAMU LAKUKAN..
  ALLAH ITU TUHAN KITA
  OLEH ITU,ALLAH WAJIBLAH
  DISEMBAH
  KERNA REZEKI KITA DI DUNIA INI
  DIA YANG TENTUKANNYA.
  BERIMANLAH KEPADA-NYA
  PATUHILAH SURUHAN-NYA
  JANGANLAH KITA LEKA
  JANGAN PULA KITA LUPA
  INGAT!!!!
  INSAN YANG BERTAQWA
  ALLAH JANJIKAN SYURGA
  SYURGA!!!!

  z
  >>>>it's me<<<<<<
  ustazah

  ReplyDelete
 4. أنا أكتر واحد بحبــك
  Ana aktar wahed beyhebak.

  في الدنيا و طول عمري بحبـك
  Fel donia we tool omri bahebak.

  و فجرحك فرحك أنا جنبك
  We fe garhak, farhak, ana ganbak.

  و بعمري يا عمري أنا والّله شاريك
  We be omri ya omri ana wala shareek.


  أنا أكتر واحد ألبوه عليك
  Ana aktar wahed albo aleik.

  أنا دنيتك أنا ملك إديك
  Ana donietak, ana melk edeik.

  انت اللي من بين كل الناس
  Enta elli men bein kol el nas

  متعلق بيك و بفكّر فيك
  Metalaq beek, we bafakar feek.


  يا حبيبي أرب شوف بعنيك
  Ya habibi arab shoof be eneik.

  أنا جنب منك أنا حواليك
  Ana ganbi menak, ana hawaleik.

  علاشان عيونك عمري يهون
  Alashan eioonak, omri yehoon.

  يا حبيبي يهون .. ولا يعلى عليك
  Ya habibi yehoon, wala yeghla aleik.

  ReplyDelete
 5. ana pun ble ckp arab lah.......
  nanti ustazah ajar lg ye...
  huahuahua...
  ustazah-ustazah gak..janji ROCK!!!!

  ReplyDelete
 6. Sesungguhnya ALLAH itu maha berkuasa,, LAKUM DINUKUM WALIYADIINN

  ReplyDelete